Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti Helsinki, Espoo, Kauniainen

Kylpyhuoneremontti vaatii erityistä huolellisuutta. Koska kylpyhuone on märkätila, on otettava huomioon kosteudenhallinta, vesitiiviys, oikea lattian kaltevuus sekä muut seikat, jotka vaikuttavat kylpyhuoneen toimivuuteen ja viihtyvyyteen. Kylpyhuoneremontin suunnittelu alkaa ilmaisesta arviokäynnistä. Arviokäynnin aikana käymme kanssasi läpi toivomuksesi ja tulevaan kylpyhuoneremonttiin liittyvät tekniset asiat. Arviokäynnin jälkeen laskemme sinulle tarjouksen kylpyhuoneremontistasi. Tarjoamme ilmaisia arviokäyntejä alueella Helsinki – Espoo – Kauniainen.

Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontti on remontoinnin yksi suurimpia kulueriä ja siksi se kannattaa suunnitella hyvin. Kylpyhuoneremontin hinta riippuu useasta tekijästä, kuten kylpyhuoneen pinta-ala ja muoto, vesipisteiden määrä, laattavalinnat, kylpyhuonekalusteiden laatu ym. Mikäli haluat piristää kylpyhuoneesi ilmettä ilman isoja kustannuksia, kylpyhuoneremonttiin löytyy luovia ratkaisuja kuten vanhojen laattojen maalaus, mikrosementti tai laatoitus vanhojen laattojen päälle. Tarvittaessa suunnittelijamme voi auttaa sinua sopivan ratkaisun valinnassa. Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää!

Tarjoamme ilmaisia arviokäyntejä alueella Helsinki – Espoo – Kauniainen.

Kosteudenhallinta ja uusi asetus

Kylpyhuoneremontin kulmakivi on kosteudenhallinta. Kylpyhuone on määritelmän mukaan märkätila eli tila, jonka lattia joutuu käyttötarkoituksensa vuoksi vedelle alttiiksi ja jonka seinille roiskuu tai tiivistyy vettä. Kosteudenhallintaa ohjaava lainsäädäntö muuttui vuoden 2018 alusta, kun vanhojen rakentamismääräysten tilalle tulivat Ympäristöministeriön asetukset. Märkätilojen kosteusasioihin sovellettiin aiemmin rakentamismääräyskokoelman (RakMK) osaa C2. Nyt tämän korvaa Ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta (782/2017). Uusi asetus koskee sekä uudisrakentamista että korjaus- ja muutostöitä. Kosteudenhallinta on nyt tuotu suoraan asetukseen. Asetuksen mukaan vesi ei saa siirtyä märkätilasta rakenteisiin tai ympäröiviin huonetiloihin. Asetuksessa korostetaan, että märkätilan seinäpinnoitteen ja lattiapäällysteiden alle on tehtävä vedeneristys tai näiden pinnoitteiden ja päällysteiden on toimittava vedeneristeenä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kylpyhuoneen seinät ja lattia vedeneristetään ja laatoitetaan tai kylpyhuoneeseen asennetaan esim. muovimatto, joka toimii vedeneristeenä. Kahta vedenerityskerrosta ei saa olla, joten vesitiivistä muovimattoa ei saa asentaa vesierityksen päälle. Vedeneristyksen on muodostettava kokonaisuus, joka on tiivis kaikilta pinnoilta, saumoista ja läpivienneistä. Myös vesierityksen ja lattiakaivon liitoksen on oltava tiivis. Uusi asetus täsmentää myös vaatimukset korjaus- ja muutostöiden osalta. Muutoksia ei tarvitse tehdä, jos rakenne on kosteusteknisesti toimiva, ja kosteusteknisesti toimiva rakenne voidaan korjata rakennusaikaista tapaa noudattaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jotkut pienet korjaukset voi tehdä ilman, että koko kylpyhuone pitäisi purkaa ja vedeneristää uudelleen. Noudatamme kaikissa remonteissamme viranomaismääräyksiä ja hyvää rakennustapaa. Tarjoamme kylpyhuoneremontteja pääkaupunkiseudulla.

Lattiakaadot / kallistukset

Vaadittava lattiakaato riippuu siitä, luokitellaanko remontoitava tila märkätilaksi. Märkätilan lattian kaltevuuden on oltava sellainen, että vesi pääsee valumaan lattiakaivoon. Suihkun alueella vaadittava kaltevuus on 1:50 eli 50 cm matkalla 1 cm kallistus, ja muualla vähintään 1:100 eli 100 cm matkalla 1 cm kallistus. Lattiakaadot tekee yleensä niihin erikoistunut ammattilainen. Teemme kaadot kylpyhuoneeseesi kaikkien viranomaismääräysten mukaan!

Vedeneristys

Märkätilojen vedeneristäminen kannattaa teettää ammattilaisella, jolla on Eurofins-sertifikaatti (vanha VTT-sertifikaatti). Sertifioitu märkätilojen vedeneristäjä tuntee märkätilojen rakenteet, kylpyhuoneeseen sopivat rakennusmateriaalit ja niiden oikeat asennustavat. Vedeneristäjä osaa lukea piirustuksia, työselostuksia ja muita suunnitelma-asiakirjoja. Hän tuntee myös märkätilarakentamista ohjaavat lait, määräykset ja ohjeet. Oikealla vedeneristyksellä märkätilasta saa vesitiiviin. Tämä tarkoittaa, että kaikki pinnat, saumat, läpiviennit, liitokset ja kynnys ovat vesitiiviitä. Tärkeä käsite vedeneristämisessä on tuoteperheajattelu. Tuoteperheajattelu tarkoittaa, että yhden kohteen vedeneristämiseen käytetään saman valmistajan tuotteita. Näin varmistetaan, että vastuuasiat ovat selkeitä. Sertifioitu märkätilojen vedeneristäjä valitsee oikean vedeneristystuotteen kylpyhuoneeseesi. Jos haluat tilata vedeneristyksen kylpyhuoneeseesi, ota yhteyttä meihin ja kysy lisää!

Kylpyhuoneen laatoitus

Laatoilla luot yksilöllisen ilmeen kylpyhuoneeseesi. Erilaisia laattamalleja on tuhansia, ja mallistoja tulee koko ajan lisää. Voit valita laattavalmistajien valtavista valikoimista juuri sinulle sopivan koon ja värin: mosaiikista trendikkäisiin jättilaattoihin ja perinteisestä valkoisesta eksoottisiin voimakkaisiin väreihin. Nykytrendinä on marmori, jota löytyy runsaasti mm. Pukkilan uusista mallistoista. Myös puukuoseja käytetään nykyään paljon. Autamme sinua mielellämme oikean laattaratkaisun valinnassa. Yrityksemme palveluksessa on koulutettu sisustussuunnittelija, joka tuntee hyvin kylpyhuoneremonttiin liittyvät asiat. Hänen kanssa voit keskustella kylpyhuoneremontistasi, niin saat käytännön vinkkejä tulevaan remonttiurakkaan. Laatoitus kannattaa jättää ammattilaiselle. Meiltä voit tilata laatoituspalvelun, niin laatoitamme kylpyhuoneesi ammattitaidolla.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää! Alueella Helsinki – Espoo – Kauniainen tarjoamme ilmaisia arviokäyntejä.

Kylpyhuoneremontti pääkaupunkiseutu

Laatoitus vanhan laatan päälle

Laatoitus vanhan laatan päälle on hyvä ratkaisu, jos et halua purkaa vanhaa laatoitusta. Mikäli vanha laatta on hyvin kiinni ja alla oleva rakenne kunnossa, uudet laatat voidaan kiinnittää vanhojen päälle. Eri valmistajilla, esim. Weberillä, on erikoissaneerauslaasteja tähän. Jos et ole varma, sopiiko tämä vaihtoehto sinulle, ota yhteyttä meihin ja kysy lisää!

Saumaus

Saumat helpottavat laattapintojen puhdistamista, koska lika ei pääse laattojen väleihin, vaan jää sauman pinnalle. Sauma-aine estää veden pääsyn laatoituksen alle ja veden imeytymisen laattaan. Laatoituksen saumaus tehdään aikaisintaan laatoituksen seuraavana päivänä. Useimmiten valitaan laatan väriin sopiva sauma-aine, mutta jos haluat luoda saumauksella erikoisefektin, voit valita laattaa paljon vaaleamman tai tummemman sauma-aineen. Sauma-aineiden perusvärit löytyvät rautakauppojen ja laattaliikkeiden valikoimista, mutta jos olet valinnut erikoisvärin, täytyy varautua siihen, että se on saatavilla ainoastaan tilaustuotteena ja sen toimitusaika voi olla pitkä. Kokenut työntekijämme saumaa laatat ammattitaidolla. Jos et ole varma, mikä sauma-aine sopii parhaiten laattaratkaisuusi, autamme sinua mielellämme sauma-aineen valinnassa.

Silikonisaumaus

Silikonia käytetään nurkkasaumoissa, liikuntasaumoissa, seinä- ja lattialaatoituksen välisissä saumoissa, läpivienneissä sekä kalusteiden liittymäkohdissa. Kylpyhuoneessa käytettäviin silikoneihin on usein homeenestokäsittely. Silikonisaumoja kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Sopiva silikoni valitaan laatan ja saumausaineen valinnan yhteydessä. Kuten sauma-aineetkin, myös erikoisväriset silikonit voivat olla tilaustuotteita, ja niiden pitkään toimitusaikaan täytyy varautua. Mikäli laattojen väriratkaisuihin sopivaa silikonia ei löydy, voidaan käyttää väritöntä silikonia.

Mikrosementti

Mikrosementti on hyvä ja edullinen ratkaisu niille, jotka eivät halua ryhtyä täysimittaiseen kylpyhuoneremonttiin. Mikrosementti asennetaan vanhan materiaalin, esim. laatan päälle. Mikrosementti kestää hyvin kulutusta, on saumaton ja sitä on helppo pitää puhtaana. Mikrosementin asennus on helpompi ja nopeampi kuin laatoitus. Mikrosementtien laajan värivalikoiman ansiosta pinnasta tulee omannäköinen ja uniikki.

Vanhojen laattojen maalaus

Vanhojen laattojen maalaus on nopea ja edullinen ratkaisu kylpyhuoneen ilmeen piristämiseen. Samoin kuin mikrosementin asennus, maalaus ei vaadi vanhan laatoituksen purkua ja uuden vedeneristyksen asentamista. Vanhojen laattojen maalaukseen on hankittava märkätilaan sopiva laattamaali. Kaikki laattamaalit eivät sovellu kylpyhuoneen laattojen maalaamiseen, vaan osat niistä ovat tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan kuivatiloissa. Tämä kannattaa tarkastaa laattamaalia valittaessa. Ennen maalausta on pestävä maalattava pinta laatanpesuaineella ja poistettava kaikki vanhat silikonisaumat, koska laattamaali ei tartu silikoneihin. Maalauksen jälkeen kylpyhuoneeseen on laitettava uudet silikonisaumat.

Wc-remontti ja erillisen wc:n rakentaminen

Joskus asunnossa halutaan remontoida ainoastaan erillis-wc tai rakentaa asuntoon uusi wc, jossa ei ole suihkua. Wc:n remontissa ja erillisen wc:n rakentamisessa on huomioitava muutama seikka. Erillistä wc:tä, jossa ei ole suihkua, ei luokitella märkätilaksi, joten sitä ei tarvitse vedeneristää samalla tavalla kuin kylpyhuonetta. Myös lattiakaivo ei ole pakollinen wc:ssä. Jos kuitenkin päätät asentaa wc:hen lattiakaivon, wc:n lattia on hyvän rakennustavan mukaan vedeneristettävä ja vedeneristys on nostettava seinille 10 cm. Erillinen wc ei altistu vedelle samalla tavalla kuin kylpyhuone, joten sen seiniä ei tarvitse välttämättä laatoittaa kattoon asti. Kannattaa laatoittaa vain ne seinän osat, joihin roiskuu vettä, esim. lavuaarin ympärillä. Seinät voidaan laatoittaa puoliväliin asti ja loput maalata tai tapetoida. Myös puupaneeleja voidaan käyttää erillisen wc:n sisustusratkaisuissa.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneen remontin suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon perheesi tarpeet ja kodinhoitohuoneen koko. Minkälaisia kodinkoneita tarvitset? Mahtuvatko kodinhoitohuoneeseesi isot koneet vai olisiko tilan käytön kannalta parempi 40 cm tai 50 cm kone? Hankitko pesutornin? Minkälaisen siivouskaapin haluat? Jos olet epävarma, ota yhteyttä meihin ja tilaa maksuton arviokäynti! Tarjoamme maksuttomia arviokäyntejä alueella Helsinki – Espoo – Kauniainen.

Kodinhoitohuonetta ei luokitella märkätilaksi, joten siihen ei vaadita lattiakaatoja tai samanlaista vedeneristystä kuin kylpyhuoneeseen. Jos kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattiakaivo, hyvän rakennustavan mukaan kodinhoitohuoneen lattia vedeneristetään ja vesieristys nostetaan seinille n. 10 cm. Pyykinpesukoneen alle asennetaan vuotokaukalo.

LVI-työt

LVI-työt kannattaa teettää ammattilaisella. LVI-töiden laajuus ja hinta riippuu useasta tekijästä kuten vesipisteiden määrä, vesiputkien, viemäreiden ja kylpyhuonekalusteiden sijoitus sekä putkien reitit. Jos haluat saada arvion remonttihankkeesi LVI-töistä, ota yhteyttä meihin! Tarjoamme maksuttomia arviokäyntejä alueella Helsinki – Espoo – Kauniainen.