Tällä yksinkertaisella toimenpiteellä nostat asuntosi arvoa

Tällä yksinkertaisella toimenpiteellä nostat asuntosi arvoa

Salaojaremontti nostaa omakotitalojen ja kerrostaloasuntojen arvoa.

Salaojaremontin yhteydessä kannattaa asentaa sadevesiviemärit ja kunnostaa sokkeli

Kosteusongelmat piinaavat useita omakotitaloja. Mikäli taloon on päässyt kosteutta, talossa voi olla hometta, joka aiheuttaa sisäilmaongelmia. Ei tarvitse olla homekoira tunnistaakseen ummehtuneen maakellarimaisen hajun. Tällaisessa talossa asuminen ei ole enää viihtyisää, ja hajusta on lähes mahdoton päästä eroon poistamatta sen syytä. Mikrobikasvusto voi aiheuttaa myös  terveysongelmia. Talon asukkailla voi esiintyä homeen aiheuttamia oireita kuten allergista nuhaa, nenän tukkoisuutta, silmä- ja iho-oireita, päänsärkyä ym.

Tämä kaikki vaikuttaa asunnon arvoon. Kukaan ei halua asua hometalossa. Asunnon ostajat kysyvät aina, onko talossa kosteus- tai homeongelmia. Muuten erinomaisessa kunnossa olevan asunnon myynti voi vaikeutua, jos siinä on kosteutta. Myyntiajat pitenevät tai pahimmassa tapauksessa talo ei mene ollenkaan kaupaksi. Myös kerrostaloasuntojen ostajat ovat yhä tietoisempia hyvän sisäilman tärkeydestä. Talossa mahdollisesti esiintyvä kosteus laskee asuntojen arvoa.

Onneksi näihin ongelmiin on ratkaisu.

Salaojaremontti

Salaojat pitävät talon kivijalan kuivana. Maassa oleva vesi tihkuu salaojaputkeen sen kuoressa olevien reikien läpi ja virtaa sitten salaojaputkea pitkin joko kaivoon tai avo-ojaan. Toimiva salaojitus on ensisijaisen tärkeää kosteusongelmien estämisessä, joten salaojaremontti on tarpeen, jos salaojat eivät toimi tai puuttuvat kokonaan.

Salaojaremontti on helpompi kuin luulet. Terto Rakennus tarjoaa nopean ja asiantuntevan palvelun. Jos sanat ”kapilaari-ilmiö” ja ”padotusventtiili” kuulostavat heprealta, kannattaa jättää työ ammattilaiselle. Terto hoitaa koko urakan alusta loppuun muutamassa viikossa. Tarvittaessa yritys tarjoaa myös suunnittelupalvelun.

Salaojaremontin kustannus maksaa itsensä takaisin parantuneena asumisen viihtyvyytenä ja asunnon arvon nousuna. Omakotitalot menevät paljon nopeammin kaupaksi, jos salaojitus on hoidettu kuntoon. ”Toimivalla salaojajärjestelmällä on selvä vaikutus asuntojen myyntiaikoihin”, sanoo Terton toimitusjohtaja Hanna Schönfeld.  Hän tietää, mistä puhuu, koska hänellä on sekä rakennus- että kiinteistöalan kokemusta.

Sadevesiviemärit

Myös sadevesiviemärit ovat tärkeässä roolissa kosteusongelmien estämisessä. Katolta tulevat sadevedet valuvat syöksytorvien ja niiden alle asennettujen suppiloiden kautta sadevesiviemäreihin ja sieltä perusvesikaivoon. Sadevesiä ei saa missään tapauksessa johtaa salaojaan tai salaojan tarkastuskaivoon, jos et halua, että salaoja muuttuisi talon kuivausjärjestelmästä talon kastelujärjestelmäksi.

Jos talossa ei ole toimivaa sadevesiviemärijärjestelmää, se kannattaa asentaa joko salaojaremontin yhteydessä tai erillisenä urakkana. Toimimaton tai puuttuva sadevesiviemäröinti voi johtaa siihen, että katolta tulevat vedet kastelevat talon julkisivua ja sokkelia. Pinnat rapautuvat, ja pahimmassa tapauksessa vesi voi tunkeutua taloon aiheuttaen kosteus- ja homeongelmia.

Terto tarjoaa sadevesiviemäreiden asennuksia salaojaremontin yhteydessä suhteellisen pienellä lisäkustannuksella. Sadevesiviemäriurakan voi tilata myös erikseen. Toimivan sadevesiviemäröinnin etuna on, että talo pysyy kuivana, sokkeli säilyy hyväkuntoisena pidempään, ja talosi arvo nousee.

Sokkeliremontti

Salaoja- ja sadevesiurakan yhteydessä kannattaa tehdä myös sokkeliremontti. Sokkeli on näkyvä osa taloa, joka luo ensivaikutelman talon kunnosta. Hyväkuntoinen sokkeli nostaa talon arvoa. Sokkeli on myös kantava rakenne, ja siksi sokkelin vauriot on korjattava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Vaurioituneen sokkelin kautta taloon voi päästä vettä, etenkin jos sadevesiviemäröinti ja salaojitus eivät ole kunnossa.

Terto tarjoaa sokkeliremontteja sekä omakotitalon asukkaille että taloyhtiöille. Sokkeliremonttiin kuuluvat halkeamien korjaus, sokkelin tasoitus ja pinnoitteen uusiminen. Myös sokkelin veden- ja lämmöneristystä voidaan lisätä sokkeliremontin yhteydessä.

Kaikki nämä toimenpiteet nostavat asuntosi arvoa. Myyntitilanteessa näistä tulee valttikortti, joka nostaa asunnon myyntihintaa ja lyhentää myyntiaikaa. Jos asut omakotitalossa, nämä kannattaa ehdottomasti hoitaa kuntoon sekä asumisen viihtyvyyden että talon arvon nousun vuoksi. Mikäli olet aktiivinen vaikuttaja taloyhtiössä, kannattaa ottaa nämä asiat puheeksi yhtiö- tai hallituksen kokouksessa. Näin vaikutat taloyhtiösi ja tämän kautta myös oman asuntosi arvoon.

Varaa Tertolta maksuton käynti!

Share this post